piątek, 9 października 2015

Semolino

Semolino (ulica Woronicza 31) to miejsce nowe, otwarte kilka miesięcy temu. Docieramy tam w porze lunch'u, o godzinie 13. Lokal jest pełny, a średnia wieku klientów wynosi nie więcej niż 30 lat. Siadamy przy dużym wspólnym stole, ale po 10 minutach zjawia się grupa 10 osób; widząc to kelnerka dyskretnie i bardzo zręcznie przesadza nas do dopiero co zwolnionego stolika dla dwóch osób. Dobra obsługa.






Zamawiamy pizzę z grzybami, rukolą i prosciutto crudo i gnocchi w sosie pomidorowym ze speckiem i oliwkami. Jedzenie pomimo ogromnej ilości klientów dociera do nas po mniej więcej 20 minutach. Pizza zrobiona jest w piecu który, choć elektryczny, jest „z prawdziwego zdarzenia” - pizza jest przepyszna, dobrze wypieczona, ale trochę zbyt „naga”. Spodziewaliśmy się więcej dodatków. 




Jeśli chodzi o gnocchi – sos jest przepyszny, a gnocchi, choć kupne a nie wyrabiane na miejscu, są w porządku. Oczywiście lepsze byłyby gnocchi wyrabiane w Semolino, ale te są ok.




Generalnie fajnie, wrócimy żeby spróbować innych dań.


Semolino Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz