poniedziałek, 23 listopada 2015

Marco Ghia w magazynie Good Food (numer listopad/grudzień 2015)

Niedawno (16 października) obchodziliśmy światowy Dzień Żywności. Czy wiecie, że w Europie wyrzuca się rocznie 89 milionów ton żywności - z czego 9 milionów ton tylko w Polsce?

A wystarczy tak niewiele, aby tego uniknąć! W aktualnym numerze polskiej wersji magazynu Good Food (listopad/grudzień 2015) szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool Marco Ghia podpowiada jak zredukować ilość wyrzucanej żywności poprzez wprowadzenie do naszego życia kilku prostych zasad i nawyków.



W artykule w Good Food Marco Ghia nie tylko podpowiada co robić, aby żywność dłużej nadawała się do spożycia, ale również podaje kilka prostych przepisów, które pozwolą Wam stworzyć pyszne dania z resztek, które normalnie wylądowałyby w śmietniku. Czy wiedzieliście, że z czerstwego chleba można zrobić tartę, a z natki marchewki pasztet?


Dla szefa Marco to nie pierwszyznaod września bieżącego roku Whirlpool wspiera akcję "Nie marnuj jedzenia". W październiku szef Akademii Kulinarnej Whirlpool poprowadził czterodniowe warsztaty dla Kadry Banków Żywności, w czasie których pokazał uczestnikom jak gotować ekonomicznie, niczego nie wyrzucając. Pamiętaj - pomyśl zanim wyrzucisz!

Zapraszamy do przeczytania artykułu Marco Ghia w bieżącym numerze magazynu Good Food!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz