poniedziałek, 30 listopada 2015

Piccola Italia

Ciężko jest recenzować miejsce tak legendarne jak warszawska Piccola Italia; jest ona jedną z najbardziej znanych i najdłużej otwartych włoskich restauracji w stolicy. Tu od zawsze króluje pizza. Wtórują jej też jednak makarony oraz bufet zimnych włoskich przekąsek, znajdziemy tu też rybę i mięso. Wszystkie produkty są tu zawsze przedniej jakości.

Zamawiamy pizzę Spoletina i pizzę Ternano z czterema serami. Obydwie pizze potwierdzają to, co wiadomo od zawsze; Piccola Italia nigdy nie dążyła do bycia lokalem “luksusowym”, zawsze chciała być lokalem dla wszystkich, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. I to dlatego tak wielu Polaków jest do niej przywiązanych.



Na deser zamawiamy sycylijskie cannoli i ciasteczka z musem z orzechów laskowych. Tak cannoli jak i ciasteczka były pyszne.


Podsumowując, jest to miejsce, w którym każdy się odnajdzie, gdzie codziennie można próbować nowych interesujących włoskich przysmaków lub po prostu przyjść na klasyczną pizzę i piwo z przyjaciółmi. Lokal dobry na każdą okazję.

Piccola Italia Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz