poniedziałek, 2 listopada 2015

Superiore - recenzja

Do Superiore (Ulica Piękna 28-34) wybraliśmy się we trójkę. Nie zjedliśmy tego dnia lunchu, więc kiedy docieramy do Superiore o 19 jesteśmy głodni jak wilki i gotowi na kolejną włoską ucztę.

Żeby choć trochę oszukać głód na początek zamawiamy przystawki – talerz serów i wędlin oraz bruschette.

Bruschette są w porządku, choć bez fantazji. Talerz wędlin i serów jest trochę bez charakteru, z kilkoma wędlinami dobrej jakości i kilkoma bardzo do siebie podobnymi serami. Brakowało mi zdecydowanego smaku pecorino.




Później zamawiamy jedno spaghetti al ragù z baraniny, jedno z małżami (które nam polecono) i policzek cielęcy z ziemniakami i burakami.






Sos do spaghetti z baraniną pyszny, ale sam makaron nie jest dobrze ugotowany. Moje spaghetti z małżami są za to tak słone, że prawie niejadalne. Podsumowując – nie jesteśmy ani trochę zachwyceni serwowanymi w Superiore pastami.

Policzek cielęcy jest za to fantastyczny, dobrze podany, dobrze ugotowany. Towarzyszące mu ziemniaki i buraki również są bardzo smaczne i dobrze ugotowane. Było to najlepsze danie tego wieczoru!

Superiore Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz