środa, 16 grudnia 2015

Casa Italia - recenzja

Casa Italia (Świętojerska 5) to miejsce znane; ma oddaną, wierną klientelę, która zawsze doradza mi się tam wybrać. W końcu skorzystałem więc z zaproszenia.


Na początek zamawiamy włoską przystawkę – czyli sałatkę z prosciutto crudo i dwoma mozzarellami di bufala (czyli pochodząca z regionu Kampania mozzarella z mleka bawolic). Mozzarelle były świeże i przepyszne.


Potem zamawiamy dwa makarony; raz carbonarę i raz penne gigante z suszonymi pomidorami. Makaron był bardzo dobrej jakości; widać, że Casa Italia sprowadza go z Gragnano (jest to leżące w okolicy Neapolu miasto w którym produkuje się najwyższej jakości makaron). Pasta z pomidorami jest pyszna. Jeśli chodzi o carbonarę podejrzewam, że niestety została do niej dodana śmietana. Ale może się mylę (mam taką nadzieję).



Posiłek kończymy zaoferowanym nam pysznym espresso, podanym w nowoczesnej filiżance z przykrywką, dzięki której kawa która do nas dociera jest gorąca (jak być powinno).



Casa Italia Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz