wtorek, 29 grudnia 2015

Pasadena - recenzja

Ostatnio w porze lunch'owej znaleźliśmy się w okolicach Żoliborza. Szybki rzut oka na Zomato i na najpopularniejsze włoskie restauracje w okolicy i miejsce wybrane; idziemy do Pasadeny (Zajączka 9B).
Lokal jest bardzo przyjemny, a wystrój ciekawy. Obsługa od razu się nami zajęła.


Zamawiamy trippę alla Romana (dla niewtajemniczonych, trippa to po włosku flaki), rosół z makaronem wyrabianym na miejscu, pizzę Capricciosę i pizzę z bekonem i kiełbasą (jeśli się nie mylę nazywała się ona pizza Mafiosa).





Trippa była dla mnie trochę za rzadka, zbyt „rosołowa”; ponadto brakowało mi w niej świeżej mięty. Była jednak świetnie przyprawiona, a flaki były mięciutkie, więc ogólnie mi smakowała.
Rosół z warzywami był smaczny, makaron też był całkiem niezły. Mam jedynie wątpliwości czy rosół był w 100% naturalny. Może został wzmocniony kostką rosołową?
Jeśli chodzi o cappricciosę, dodatki były mniej więcej w porządku, ale ciasto było jak dla mnie niedostatecznie wyrobione. To samo się tyczy drugiej pizzy. Doceniam jednak nieprzesadną ilość sosu!

Tutaj też wrócimy za 1-2 miesiące żeby spróbować innych pozycji z menu, jesteśmy zaintrygowani.

Pasadena Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz