czwartek, 16 czerwca 2016

Bruschetta - przystawka na każdą okazję



Mój przepis na 3 rodzaje bruschetty - do wyboru, do koloru! :)

BRUSCHETTA Z RICOTTĄ, TRUSKAWKAMI, RZODKIEWKĄ, MIODEM I BAZYLIĄ

Tostujemy chleb. Ricottę, bazylię i rzodkiewki miksujemy na krem. Dekorujemy truskawkami i miodem. Smacznego!


BRUSCHETTA Z GORGONZOLĄ I PODSMAŻONĄ GRUSZKĄ

Kroimy drobno łodygę selera. Po podsmażeniu chleba nacieramy go ząbkiem świeżego czosnku, skrapiamy oliwą i smarujemy gorgonzolą. Podsmażamy pokrojoną gruszkę na patelni przez 30 sekund i dekorujemy nią bruschettę, dodając natkę pietruszki i selera. Doprawiamy solą i pieprzem i gotowe!


BRUSCHETTA Z GORGONZOLĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI

Podsmażony chleb pocieramy ząbkiem czosnku, skrapiamy oliwą i smarujemy gorgonzolą.
Dekorujemy orzechami włoskimi i łyżeczką miodu. Doprawiamy solą i rozmarynem. Smacznego!





2 komentarze:

  1. o mamusiu! jakie to musi być pyszne!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. i nie jest trudne, zapraszam do spróbowania samemu! :)

    OdpowiedzUsuń