piątek, 3 czerwca 2016

Warsztaty kulinarne: Zakręć się na dżemy i galaretki!

W imieniu Akademii Kulinarnej Whirlpool


Zapraszam na warsztaty:


DATA: 11 czerwca 2016 r. 
GODZ: 16:00 – 20:00 
CENA: 195 zł 



Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ma przyjemność zaprosić Was na warsztat gotowania, który odbędzie się 11 czerwca 2016, od 16:00 do 20:00, w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho Factory, ul Mińska 25).

Bohaterami spotkania będą domowe przetwory, przygotowane z miłością, pasją i alchemiczną wiedzą, jaką z przyjemnością podzieli się z Wami Marco Ghia. Po tych warsztatach już nigdy więcej nie kupicie dżemu w supermarkecie, bo kto chciałby kupować kota w worku? W Waszych słoiczkach, zamiast koncentratu cukru, ulepszaczy i innych, niepotrzebnych dodatków, znajdą się prawdziwe owoce zamienione w oryginalne i przepyszne dżemy oraz galaretki. Są nie tylko lepsze, ale i tańsze niż ich odpowiedniki ze sklepowych półek.

Przekonacie się, że sztuka przygotowywania domowych przetworów wcale nie jest taka trudna, a po zapoznaniu się z jej tajnikami, może okazać się wspaniałą rozrywką dla całej rodziny. Słoiczki z magiczną zawartością skutecznie przepędzą jesienne i zimowe smutki, królując na stole podczas śniadań i podwieczorków.



W PROGRAMIE:


Rabarbar i truskawki z zielonym pieprzem
Galaretka jabłkowa z miętą
Konfitura z cebuli z imbirem 
Galaretka wiśniowa z cynamonem
Galaretka jabłkowa z żurawiną i chili
Galaretka truskawkowa z tymiankiem

Przygotujcie się na eksplozję smaków i zapachów, a owoce Waszej pracy będziecie mogli zabrać do domu. Słoiczki czekają na Was w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, gdzie będziemy gotować na niezawodnych płytach indukcyjnych do zabudowy marki Whirlpool.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz