O MNIE



Jako dziecko zawsze kręciłem się w kuchni, bladym świtem jeździłem na targ z wujkiem, który prowadził restaurację w okolicy Bergamo (Lombardia). Tam nauczyłem się podstaw – jak rozpoznać świeżą rybę, stwierdzić, czy warzywa są warte swojej ceny, a kawałek mięsa odpowiedni do planowanego dania. Moją pierwszą nauczycielką była oczywiście moja mama – mistrzyni tradycyjnej, domowej kuchni włoskiej. Jako student utrzymywałem się przez wiele lat z pracy w restauracjach we Włoszech i za granicą, co ukształtowało mnie później jako kucharza. Wielokrotnie uczestniczyłem jako juror w konkursach kulinarnych. Jestem stałym gościem na łamach prasy, radia i telewizji. Prowadzę też tego bloga - www.marcoghia.pl. Jako szef Akademii Kulinarnej Whirlpool prowadzę warsztaty gotowania inspirowane tradycją kulinarną basenu Morza Śródziemnego. Moje warsztaty to nie tylko nauka gotowania, ale przede wszystkim zabawa w miłym gronie, gdzie gwar rozmów i dźwięk sztućców sugestywnie przypominają atmosferę włoskiego domu.


1 komentarz:

  1. reklama sklepu na olkuskiej trochę zła ani nuemr ich telefonu nie działa anie strona ze sklepem on line. Takie troszke do dupy.

    OdpowiedzUsuń